Kreta Badplaatsen

Het gehele jaar door kun je er genieten van het heerlijk aangename weer. Lekker luieren op het strand, talloze bezienswaardigheden en attracties. Je kun in Kreta ook het hele jaar door vele watersporten beoefenen als duiken, snorkelen, surfen, zeilen, sportvissen en waterskien.
Aan de noordkust van Kreta liggen de bekende toeristische plaatsen Agios Nikolaos, Chersonissos, Elounda en Malia. Deze badplaatsen aan de Middellandse Zee zijn zeer populaire vakantiebestemmingen vanwege het bruisend nachtleven.


Strand van Kreta Griekenland
Kreta strand


Chersonissos

Chersonissos (of Hersonissos) ligt 26 kilometer ten oosten van Heraklion, tussen Anissaras en Stalis. De badplaats heeft zich in een paar decennia ontwikkeld tot de grootste vakantiebestemming van Kreta.
Chersonissos betekent plezier en massatoerisme, mooie maar volle stranden. Het is een moderne stad met vele winkels, restaurants, cafetaria's, bars en nachtclubs. Het is de ideale vertrekpunt om het gehele eiland, met gehuurde auto of per bus te verkennen.
Ten oosten van Chersonissos ligt het meer rustige en gezellige dorp Koutouloufari. Dit dorp ligt op de helling van een heuvel met uitzicht op de prachtige omgeving en de zee.


Elounda

Elounda ligt op een afstand van ongeveer 7 kilometer ten noorden van Agios Nikolaos en ten zuiden van de beachresort Plaka. Het was voorheen een kleine schilderachtige vissersdorp in de mooie Baai van Mirabello voordat de toeristen het ontdekten. Grote luxe hotels werden gebouwd en Elounda werd een belangrijke vakantiebestemming in Kreta. Elounda is een geliefde badplaats bij Griekse politici, Arabische prinsen, film- en popsterren, Russische magnaten en andere rijke en belangrijke personen uit de hele wereld. Elounda is zeer geschikt voor vakantiegangers die een strandvakantie willen in een badplaats die niet te druk en niet te rustig is.


Gouves

Gouves ligt op 17 kilometer ten oosten van Heraklion op het eiland Kreta. Ten westen van Gouves liggen de vakantieoorden Kokkini Hani en naar het oosten de badplaats Chersonissos.
Het dorp bestaat uit twee gedeelten, namelijk Pano Gouves en Kato Gouves. Pano Gouves ligt wat hoger in de bergen. Hier is het vrij rustig. Kato Gouves is een drukke badplaats aan de noordkust van Kreta.


Malia

Malia is sinds de jaren zeventig uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische badplaatsen van Kreta. De badplaats Malia bestaat hoofdzakelijk uit hotels, appartementen, restaurants, bars en clubs. Hier speelt zich het drukke nachtleven af. In de kleine straatjes en langs de boulevard bevinden zich vele winkels. Malia heeft ook mooie brede zandstranden waar je heerlijk kunt zonnen en diverse watersporten kunt beoefenen. Hierdoor is de plaats zeer geschikt voor een gezin met kinderen.


Platanias

Platanias ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Chania. Platanias is een populaire vakantieoord met diverse luxe hotels, restaurants, vele bars en clubs, en souvenirwinkels en zandstranden. Het is een drukke, levendige badplaats, maar heeft ook de ontspannende sfeer van een dorp. Het uitgaansleven heeft een enorme keuze aan restaurants, bars, disco's, clubs en cafés. En niet te vergeten, Platanias heeft een fantastische, 4 kilometer lange, witte zandstrand.
Niet ver voor de kust van Platanias ligt het eiland Agioi Theodoroi. In het oosten grenst Platanias direct aan het dorp Agia Marina.
directory