Het weer en klimaat in Kreta1. Klimaat in Kreta


Kreta heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer ligt rond de 30 graden Celcius. Maar in de maanden juni, juli en augustus komt de temperatuur in de middag geregeld boven de 40 graden Celcius uit. In de winter is de gemiddelde temperatuur overdag bijna 20 graden Celcius. De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. De natste maanden op Kreta zijn december en januari.

Er is een groot verschil in neerslag en temperatuur tussen het noorden en het zuiden van Kreta. Aan de noordkust van Kreta regent het aanzienlijk meer dan aan de zuidkust. Dit komt omdat de regen in het voorjaar in het noordwesten langer aanhoudt en in het najaar de regenperiode al vroeg in september begint.
Kreta staat bekend om haar aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Kreta ligt in de Middellandse Zee waardoorhet meestal op Kreta waait.

2. Weersverwachting per seizoen


Kreta ligt in de Middellandse Zee tussen Europa en Afrika waardoor het weer wordt beïnvloed door zowel het mediterrane als het noord-Afrikaanse klimaat. Dit resulteert in warme, droge zomers en milde, vochtige winters.

Lente

De lente is een prachtige tijd op Kreta, wanneer de natuur weer tot leven komt na de wintermaanden. Van maart tot mei bloeien de wilde bloemen en kleuren de heuvels en valleien met een tapijt van kleuren. De temperaturen zijn mild en aangenaam, ideaal voor wandelingen en trektochten door de schilderachtige landschappen van het eiland.

Zomer

De zomers op Kreta zijn heet en droog, met temperaturen die regelmatig boven de 30°C uitkomen. Van juni tot en met augustus is het eiland een paradijs voor zonliefhebbers en strandgangers. De helderblauwe wateren van de Middellandse Zee nodigen uit tot verfrissende duiken, terwijl de zonovergoten stranden perfect zijn om te zonnebaden. De avonden brengen wat verkoeling, maar het blijft nog steeds aangenaam warm, waardoor het ideaal is voor uitstapjes naar de lokale tavernes en restaurants.

Herfst

De herfst op Kreta begint in september en gaat door tot november. De temperaturen zijn nog steeds warm, maar beginnen geleidelijk af te nemen naarmate het seizoen vordert. De drukte van de zomer neemt af, waardoor het een ideale tijd is om de bezienswaardigheden van het eiland te verkennen, zoals de oude ruïnes, pittoreske dorpjes en prachtige natuurlijke landschappen. De kans op regen neemt toe naarmate de herfst vordert, wat resulteert in groenere landschappen en een bloeiende vegetatie.

Winter

De winters op Kreta zijn over het algemeen mild, maar kunnen variëren afhankelijk van de locatie en hoogte. In de kustgebieden blijven de temperaturen meestal boven de 10°C, terwijl de bergachtige gebieden in het binnenland sneeuw kunnen zien, vooral op de hogere toppen. De wintermaanden zijn een rustige tijd op het eiland, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie weg van de drukte.3. Weersvoorspelling in Kreta


Hier vind je de weersverwachting in Kreta als ook de temperatuur in diverse steden als Agios Nikolaos, Chania, Chersonissos, Elounda, Gouves, Heraklion, Koutouloufari, Malia, Mirtos, Rethymnon, Sissi.
Kreta steden en dorpen
Agia Marina, Agios Nikolaos, Agia Pelagia, Bali, Chania, Chersonissos, Elounda, Gouves, Heraklion, Ierapetra, Kissamos, Kokini Hani, Koutouloufari, Malia, Matala, Milatos, Mirtos, Platanias, Rethymnon, Sissi, Sitia, Stalida, Vai.directory