Het weer en klimaat in Kreta


Klimaat in Kreta


Kreta heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer ligt rond de 30 graden Celcius. Maar in de maanden juni, juli en augustus komt de temperatuur in de middag geregeld boven de 40 graden Celcius uit. In de winter is de gemiddelde temperatuur overdag bijna 20 graden Celcius. De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. De natste maanden op Kreta zijn december en januari.

Er is een groot verschil in neerslag en temperatuur tussen het noorden en het zuiden van Kreta. Aan de noordkust van Kreta regent het aanzienlijk meer dan aan de zuidkust. Dit komt omdat de regen in het voorjaar in het noordwesten langer aanhoudt en in het najaar de regenperiode al vroeg in september begint.
Kreta staat bekend om haar aangename temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Kreta ligt in de Middellandse Zee waardoorhet meestal op Kreta waait.

Weersvoorspelling in Kreta


Hier vind je de weersverwachting in Kreta als ook de temperatuur in diverse steden als Agios Nikolaos, Chania, Chersonissos, Elounda, Gouves, Heraklion, Koutouloufari, Malia, Mirtos, Rethymnon, Sissi.
Kreta steden en dorpen
Agia Marina, Agios Nikolaos, Agia Pelagia, Bali, Chania, Chersonissos, Elounda, Gouves, Heraklion, Ierapetra, Kissamos, Kokini Hani, Koutouloufari, Malia, Matala, Milatos, Mirtos, Platanias, Rethymnon, Sissi, Sitia, Stalida, Vai.directory