Het weer en klimaat in Rhodos


Het klimaat op Rhodos

Rhodos heeft een Middellandse Zeeklimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde temperatuur overdag in de zomer ligt rond de 30 graden Celcius. Maar in de maanden juni, juli en augustus komt de temperatuur in de middag geregeld boven de 40 graden Celcius uit. In de winter is de gemiddelde temperatuur overdag bijna 20 graden Celcius. De droogste en meest zonnige maanden zijn juli en augustus. De natste maanden op Rhodos zijn december en januari.

De noordwesten Meltemi-wind zorgt in de zomer voor enige verkoeling op Rhodos. Deze wind waait vanaf mei tot oktober en is het sterkst tussen juli en september wanneer verkoeling het meest nodig is. De kustgebieden van Rhodos ontvangen het belangrijkste voordeel van Meltemi aangezien de wind in het binnenland aan kracht verliest. Rhodos geldt als een van de meest windzekere plekken van de wereld en is daarom ook een zeer populaire vakantiebestemming bij de windsurfers.

In het algemeen is de winter op Rhodos te vergelijken met de lente in de Noord-Europese landen, waardoor Rhodos een populaire vakantiebestemming is om er te overwinteren.

Weersverwachting in Rhodos


Hier vind je de weersvoorspelling voor Rhodos en ook de temperatuur in diverse steden en badplaatsen waaronder Chalki, Faliraki, Ixia, Kolymbia, Lindos, Rhodos Stad, Trianda.directory